Hayatımıza katacağımız minik çalışmalar, rutinimizi değiştirmeye izin verdiğimiz yeni ve belki daha farkındalıklı seçimler, çok zamanımızı almayacak ama hayatımızda yaşamsal ve duygusal açıdan çok fark yaratabilecek tatlı küçük çalışmaları bir araya toplayayım, bilenlere hatırlatayım, bilmeyenlere göstereyim diye her gün Hayat Dönüştürücü Mini Egzersizlerden birini buraya yazarak, hepsini bir araya elimden geldiğince toplamaya karar verdim.

Yaparken çok da emeğinizi harcatmayacak, fazlaca zamanınızı almayacak, ama yaptıkça hayatınızı değiştirecek egzersizlerden bugun ne var derseniz:

El parmağının baskı noktalarına masaj yap.

Neden yapıyoruz, nasıl yapıyoruz derseniz ben minikten anlatmaya başlayayım;

Nasıl kucağınızda akupunktur noktaları var, ve minik iğnelerle bedenin bir çok yerine sadece kulakla çalışarak ulaşılabiliyor, nasıl refleksoloji diye bir şey var, aya tabanınıza masaj yapılarak vücudunuzun tümünü rahatlatmak ve iyileştirmek hedefleniyor, her şeyin birbirine bağlı olduğu bu muhteşem dokuda el parmak uçlarınıza da masaj veya baskı yaparak bedende birikmeye çalışan negatif enerji yüklerinden kurtulabiliyoruz.

Her parmak kendi içinde başka duyguların tutulduğu yere sinyal yolluyor sanki ve her parmak başka organlarda tutulan enerjinin, o organı rahatlatarak serbest kalmasına ve bedende tutulamamasına destek oluyor gibi…

Şöyle bir üzerinden geçersek parmakların;

Başparmak endişe duygusunu bırakmaya yardımcı olurken, o hattan geçen enerji düzgün çalışırsa başarı hissini arttırıyor. Bebeklerin baş parmaklarını emmesini bu anlamda endişelerini ve kaygılarını azaltmak için içgüdüsel yaptıklarını söyleyebiliriz.Burada tutulan negatif enerji en çok hangi organları etkiler derseniz de mide, pankreas ve dalağı etkiliyor.

İşaret parmağı korku duygusunu bırakmaya yardımcı olurken, o hattan geçen enerji düzgün çalışırsa dengede olma duygusunu arttırıyor.Birisini korkutmak için işaret parmağımızı o kişiye doğru yöneltip sallamaya başlamamızda, bu parmakta tutulan korku enerjisinin şovu gibi adeta. Hangi organları etkiliyor? Böbrekler ve idrar kesesini.

Orta Parmak kızgınlık duygusunun hattında ki kullanımından da daha net anlıyoruz zaten durumu o orta parmak havaya durumlarda. Dengelendiğinde kişinin hayatına uyum hissini getiriyor ve en çok karaciğeri, safra kesesini ve kan akışını etkiliyor. Kızınca o kan beynime sıçradı lafları da sanki bu durumu belirginleştiriyor.

Yüzük parmağı üzüntü duygusunun tutulduğu hatta ulaşıyor.Düzgün çalışmadığında kişinin yeni şeylere başlayabilmesini zorlaştırıyor.Sanki kişi eski acılarıyla hala yönetilmeye devam ediyor. En çok da akciğerleri ve bağırsakları etkiliyor. 

Küçük Parmak hayatta zorlandığımız anların zorlanmıyormuş gibi görünmeye çalıştığımız zamanlarının enerjisini tutuyor. O küçük hanım efendinin şampanya kadehini tutarken havaya kalkan küçük parmağı gibi, yeni aldığınız kamera ile fotoğraf çekmeye çalışırken o parmağın bırt diye havaya kalkması gibi. O hat negatif yük ile dolu olmadığında kişi hayatın olumlu taraflarını daha kolay görebilir oluyor. En çok da kalp ve ince bağırsaklar bu hattın enerjisinden etkileniyor.

Ne yapacağız biz bu bilgileri derseniz; 

gün içinde canınız ne zaman isterse; yürürken, tv seyrederken, toplantıdayken, vs…. Parmak uçlarınıza ya masaj yapacaksınız, ya da baskı uygulayacaksınız.

O uygulanan masaj ya da baskı ile o hatta tutulan negatif enerji yükü, aynı çamaşır ipini sallarsanız üzerindeki çamaşırları dökülmesi gibi, bedeninizden dökülüp gitmenin yollarını arıyor olacak. 

Sağ el daha çok gelecek, sol el daha çok geçmişi tanımlar bizim için…

Ama konu enerji okuma değil, konu tutulabilme ihtimali olan negatif enerjiyi bedenden uzaklaştırma olduğundan her gün 5 dakika ile hayat dönüştürücü bir mini egzersizi daha hayatımıza katarsak düzenli süper olur bence… Ne dersiniz?

Sevgimle sarıldım,

Banu