IMG_1462

 

İstediklerim Neden Olmuyor ki???

Çok mu istiyorsunuz bir şeyleri? Gerçekten hayatınızda olsun, tüm varlığıyla hayatınıza dolsun mu istiyorsunuz? Baktığınızda göz mesafenizde, elinizi attığınızda ulaşılabilir yerde mi olsun istiyorsunuz?

Şimdi o zaman biraz kafanızı karıştıracağım; izniniz var mı?

İstediğiniz şey her ne ise onların bir listesini yapın; yazarken utanmayın ama istemekte utanılacak, sıkılanacak hiçbir şey yok… Yazın; bir ev? Araba? Sevgili? Para? Yeni bir iş? Çocuk? 10 kilo vermek? Daha çok arkadaş? Her ne ise… Yazın…

Banu neden bunları yaptırıyorsun demeyin, üşenmeyin… Yazın…

Yazdığınız şeyleri önünüze alın sonra… Ve düşünmeye başlayın not alarak;

  • Ev: Eviniz olunca ne hissedeceksiniz? Eviniz olduğunuzda siz kim olacaksınız, şu andaki sizde olmayan da evi olan sizde olan ne? Güvence mi? Rahatlık mı? Zenginlik hissi mi? Nedir o? Onu da yazın yanına. Evin şimdiki size getireceği his ne?
  • Sevgili: Bir sevgiliniz olduğunda nasıl hissedeceksiniz. O sevgili hayatınıza girdiğinde hangi hisleri katacak size? Beğenilir olmak mı? Seçilmiş olmak? İsteniyor olmak? Paylaşır olmak, paylaşılır olmak?
  • Çocuk: Sevgi? Her halinizle sevilebilir olmak? Yaratıcı olmanın mucizesi? Bir insanı sınırsız sevebilmenin sınırsızlığı?
  • 10 kilo vermiş siz hayatta sizin durduğunuzda daha farklı nasıl duracak? Daha mı güzel, daha mı kendine güvenli? Daha mı kendinden emin? Nasıl?

Yazmama gerek yok sanırım devamını… Anladınız siz beni… Anladınız bu işi nasıl yapacağınızı…

Şimdi olayın tavuk mu yumurtadan yumurtamı tavuktan kısmına geçiyoruz.-)))

O istediğiniz şeyler maalesef ki siz tam da öyle hissetmeden size ulaşamazlar.

Bu ne demek Banu yaaaa???

Şu demek…(Bulduğunuz his her ne ise, ben yukarıdaki örnekten gideceğim).Şu andaki Sizin evi yok, ama kendini güvende hisseden Sizin evi var. Yani ev size güvence getirmeyecek, siz kendinizi güvende hissettiğiniz zaman ev sahibi olacaksınız. Sevgili size beğenilir olma hissini getirmeyecek, siz kendinizi beğendiğinizde bir sevgiliniz olacak, çocuk size koşulsuz sevgiyi getirmeyecek siz koşulsuz sevmeyi öğrendiğinizde çocuk sahibi olabileceksiniz.

Topluyorum; çok istediğiniz ve neden olmuyor diye söylendiğiniz her şeyde sorun bu; istediğiniz şeyin size getireceği hissi içinizde yaşadığınızda ancak o şey size gelecek-gelebilir.

Ama hocam o zamanda artık ona ne gerek kaldı ki?

Demeyin öyle. İhtiyaç sahibi insan ihtiyaç sahibi insandır. İhtiyacınızın hissini içinizde yok etmediğiniz sürece daha çok ihtiyaç sahibi olmaya devam edeceksiniz demektir. Meşhur çekim yasası işleyiş kuralı.İhtiyaç sahibi olmaktan çıktığınızda ise tutkuyla arzuladığınız her şeyin ne kadar kolay ulaşılabilir olduğunu göreceksiniz…

Bir düşünün…

Sevdim…Sardım.. Konuyu ortaya attım … Ve kaçtım…

Banu

Aralık 2009