IMG_7359 (1)

‘Aldatma’ Dedikleri…

 Eşlerini aldatan insanlara karşı ciddi bir önyargı ve başkaldırı olduğunu biliyorum.

Aldatma eyleminde beraber olduğu kadına-erkeğe de şekli ne olursa olsun toplum içerisinde hoş bakılmamasını anlayabiliyorum.

Ama ben burada başka bir şeyden bahsetmek istiyorum;

Söyleyeceğim şeyin hayatın hiçbir alanında olmadığı gibi yüzde yüz gerçeklik içerdiğini iddia etmiyorum, kesinlikle ve kesinlikle karşı savları ve farklı oluşumları vardır, örnekleri mevcuttur. Ben sadece bir genellemeden bahsetmek istiyorum.

Biz değişimden bahsederken konu tabi ki dönüp dolaşıp ilişkilere ve hatta evliliğe geliyor. Ve ben diyorum ki; evlilik içinde evlilik dışı yaşanan tüm ilişkiler evliliği bitirmek değil evliliği korumak,evliliğin içinde kalmak, evlilikten çıkmamak amaçlı aslında yaşanmaktadır.

Hoppalaaaaa….Banu’cum …Ne diyorsun?

Lütfen yanlış anlamayın, bu durumu onaylıyor değilim.Yargılıyor hiç değişilim.. ‘Evliliğinizi kurtarmak için gidin kendinize bir sevgilin bulun’sa asla demiyorum.

Benim tek dediğim şey şu; bazen ilişkilerde iş çeşitli sebeplerle çığırından çıkar, kişiler bununla ne yapacaklarını bilemezler, ellerindekileri bırakıp gitmek istemezler, ilişkiyi düzeltmek için ise ne yeterli cesaretleri, ne yeterli güçleri, ne de yeterli çabaları vardır. Düğümlenmiş bir ilişkiyi açmak uğraş ister çünkü emek ister, yürek ister, açıklık ister, ne olursa olsun yıpranmamış sevgi ister. Adanmışlık gerektirir, yüzde yüzünde orada var olabilmen demektir.

Ama bunu yapmaya gücün yoksa o ilişkinin içinde nefes alamaz hale gelirsin.

İlişkinin bitmesini istemiyorsundur, bir dünya sebebin vardır; alışmışsındır, çocukların vardır, mal varlıklarınız ortaktır, aileler üzülür, o sensiz bir hiçtir, vs. Ama aslında kendine bile bazen söylemediğin bir şey vardır; seviyorsundur onun yanında olmayı, o eksik sandığın bir yanını dolduruyordur. Değişime direnen tarafın seni ele geçirmiştir ve hergün alışık olduğunyatakta uyanmak istiyorsundur…vs…vs …vs…

Bu sefer güç alman gereken yeni bir çeşme gerekir.

İlişkiye üçüncü bir kişi çekilir, ondan alınan taze nefesle diğer ilişkiye güç ve destek takviyesi yapılır.

İlişkideki üçüncü kişinin varlığı sanıldığı gibi bitmiş olduğu iddia edilen ilişkiyi tamamen öldürmek değildir, aslında öldüğü iddia edilen ilişkiyi canlandırmak için son çırpınışlardır sadece…

Ben şimdiye kadar bu üçlü ilişkiden mutlu çıkan bir ikili görmedim desem evet yalan olur ama çok da görmedim. Genelde ikili çürüme, üçlü tükenişle son bulur…

Her ne varsa elinizde ve ne yapıyorsanız onunla lütfen yüzde yüzünüzle sadece orada olun; karşınızdaki insanın ne yaptığına, ne yapacağına takılmadan sadece kendinize odaklanıp o ilişki ve o ilişkideki kendiniz için yüzde yüzünüzle ne yapacağınıza bakın. Kimseyle bölünmeden, başka insanlara yönelmeden. Ya tamamen değişecektir ilişkiniz, muhteşem bir hale dönüşecektir yüzde yüzle var olmanın mucizesiyle ya da kurtulma şansı olmadığını, artık o ilişkinin yaşamadığını, içinde sizi de öldürdüğünü fark edeceksinizdir. Elinizden gelenin en iyisini yapmışsınız artık. Ne olur durmayın, işte o zaman değişimden korkmayın ve yeni hayatınıza doğru yol alın.

Yaşamın her bir nefesine saygıyla…

 

Ocak 2010