couple-silhouettes-on-a-hill-17197

Söz Ver Bana

Neyin sözünü veriyor insanlar?

Ya da nasıl söz verebilirsiniz?

Ben bugün olduğum şeysem ve her gün değişiyorsam, nasıl bundan sonrası için; ne olacağımı, ne hissedeceğimi bilemediğim bir dönem için bir başkasına söz verebilirim?

Ya da hadi verdim diyelim… Bundan sekiz ay önce belirli bir histeyken bir söz verdim ama o günden sonra bir dünya şey değişti ve artık hiçbir şey, benim içimde hiç yoktan, aynı değil. Sadece söz verdim diye o artık istemediğim şeyi yapmalı mıyım?

Ben burada anlaşma yapmaktan, kurallar belirlemekten, toplantı saatleri koymaktan, bunlara ‘ ay canım şimdi istemiyor …’’ demekten bahsetmiyorum. Bu tür davranışlar zaten sizin hayattaki durumunuzu ve ilişkilerinizi ve çalışma hayatınızı etkileyecektir ya da belirleyecektir.

Benim bahsettiğim şöyle sözler;

‘’ Ne olursa olsun her zaman senin yanında olacağım.’’

‘’Seni bir ömür boyu seveceğim.’’

‘’ Hayat bize ne getirirse getirsin ben sana bir telefon mesafesi uzaklığındayım.’’

‘’ Bana her konuda her zaman güvenebilirsin. Seni asla yarı yolda bırakmayacağım.’’

‘’Sen her zaman benim en yakın arkadaşım- tek sevgilim- iş ortağım, vs olacaksın.’’

Bu daha uzar gider, eminim sizin de aklınıza bir sürü örneği gelmektedir.

Söz konusunda toplumumuzda da çok fazla özlü sözümüz olduğunu biliyorum; ‘ Sözünü tutmayan adam ,adam değildir’’ bunların en belirleyicileri belki de…

Lafı çok fazla uzatmak niyetinde değilim;

-Birisine ‘ sana söz veriyorum ‘ demeden önce bir düşünün istiyorum. Neyin sözünü nasıl veriyorsunuz. Hep o anki histe, o anki durumda ve yaşantıda olacağınızın sözünü nasıl verebilirsiniz? Bu bir bakıma da ‘ ben asla değişmeyen ve gelişmeyen bir yaratığım ‘ demek değil mi?

– Sadece söz verdiğiniz için bir şeyi yaptığınızda, artık kalbiniz orada değilken ve istemeye istemeye yapacağınızdan, karşınızdaki insana saygısızlık eder olmuyor musunuz?

– Birisi size söz verdiği halde yapmazsa kendinizi zavallı kurban durumunda görüp görmediğinizi bir kontrol edin? Hem tüm bunları düşünmeden söz veriyor, değişmeyeceğini, hep aynı hissedeceğini taahhüt ediyor ve hem değişiyor hem de taahhüt ettiği şeyi yapmıyorsa seçiminiz ‘ zavallı ben’’ diye hissetmek mi, yoksa o insanla ne yapacağınıza karar vermek mi?

– İnsanların size söz vermesini isterken tüm bu olasılıkları gözden geçiriyor musunuz? Aslında tek istediğiniz arşınızdaki kişinin size söz verdiği anda hissettiklerini saklamaya, korumaya çalışmak mı? Peki neden her yeni anınızda bu olgun hisleri yaratmak varken o anda yakaladığınızı zaman içinde çürüyeceğinizi bilseniz de ‘ sözlerle’ tutmak, değişmesini engellemeye çalışıyorsunuz?

– Söz vermeden ve söz istemeden yaşamayı becerebilir misiniz?

– Söz olmadan yaşamak düne takılmamak, yarın için endişelenmemektir desem size, bir şey ifade eder mi ya da?? Her şeyinle sadece bu anda bir insana bakabilecek kadar kocaman bir kalp daha güzel olmaz mı aslında???

 

Şubat 2010