Hayatımıza katacağımız minik çalışmaları, rutinimizi değiştirmeye izin verdiğimiz yeni ve belki daha farkındalıklı seçimleri, çok zamanımızı almayacak ama hayatımızda yaşamsal ve duygusal açıdan çok fark yaratabilecek tatlı küçük çalışmaları bir araya toplayayım, bilenlere hatırlatalım, bilmeyenlere gösterelim diye her gün Hayat Dönüştürücü Mini Egzersizlerden birini buraya yazarak, elimden geldiğince hepsini bir araya toplamaya karar verdim.

Yaparken çok da emeğinizi harcatmayacak, fazlaca zamanınızı almayacak, ama yaptıkça hayatınızı değiştirecek egzersizlerden bugün  ne var derseniz:

Aynanın karşısına geçip kendimizle en az 5 dakika sohbet edeceğiz.

Aynayı ne durumlarda kullandığınızı düşünün bir hayatınızda?

Yeteri kadar güzel miyim?

Toplumun bana dayattığı güzellik ya da uygunluk kriterini yeteri kadar yerine getirebilmiş miyim?

Bir tarafımı düzeltmek, daha fazla beğenilmek ya da onaylanmak için yapabileceğim bir şey var mı?

Fark etmediğim, ama başka insanların fark edebileceği bir şey var mı? 

Onlardan önce görüp, onlar görmesin diye nasıl saklayacağımın yolunu bulmak için kusurlarımı daha detaylı incelemeliyim,

Taktıklarımı- giydiklerimi- seçtiklerimi düzgün birleştirebilmiş miyim?

Ne ara bu kadar soluklaştım- yaşlandım- yoruldum- sarktım- vs vs vs demek için?

İçinde yaşadığımız bu muazzam beden her haliyle ve şekliyle sürekli bize adapte olmaya çalışarak bizi hayatta tutmaya çalışıyor.

Hatta biraz ona nefes verirsek saçmalıklarımızda bir de bizi mutlu etmek, şifalandırmak, iyileştirmek, temizlemek için müthiş bir çabası var.

Ve biz durup durup nerden yere vuruyoruz onu…

Hep verilmeyen kilolar, hep ‘ ruhum genç ama beden işte onunla başa çıkamıyor’ sözleri, hep bi büyüyen popolar, hep bir memnuniyetsizlik işini düzgün yapamadığına dair bedene yönlendirilen…

Ki gözlerimizin en derinine baksak…

Günün koşturmacasından bir an sıyrılmaya izin versek ve inebildiğiniz kadar derinlere insek o muhteşem gözlerimizin dehlizinde ve insan kostümünü bu muhteşem insan olma deneyiminde kullanmayı seçmiş olan o muhteşem varlığımızla göz göze gelsek anın içinde.

Bu heyecanlı insan olma deneyiminin en önemli parçası olan bu insan kostümünün bize nasıl hizmet ettiğini düşünmek bile heyecan verici…

Kendi kendine daralıyor, genişliyor, dönüştürüyor, yeniliyor, ihtiyacı olanları alıp almayanları bırakıyor, müthiş laboratuarında kendisi için gerekli tüm kimyasalları üretiyor.. yapıyor da yapıyor yani biz olabilelim bu insan camiasında etle ve kemikle diye.-)

Bugünki minik çalışmamız işte ,bir durup kim olduğumuzu fark etmek aynanın önünde.

Ne mi yapacağız?

Önünde en az 5 dakika rahatça durabileceğimiz bir ayna bulacağız öncelikli.

Aynanın önüne geçip nefesimize odaklanacağız.

Ayak tabanlarımızı hissedip sanki ayak tabanlarımızın altında da varlığımız devam edermiş hissine girip, köklenmeye izin verip göz temasını hiç kesmeden aynada kendi gözlerimize odaklanacağız.

Nefesimize odaklı devam ederken, gözlerimizin derinine inebildiğimiz kadar ineceğiz .

Ve zihnimizde sadece tek bir cümle dönecek bu süreçte; ‘ Seni Seviyorum’.

Aynanın içinden size bakandan da aynı cümleyi duyana kadar yapmaya devam etmeniz yine hayat dönüştürücü yapar bu çalışmayı…

Gün içinde 5 dakika aralıksız…

Her günün rutinine girdiğinde uçuran çalışmalardan…

Ayağınıza hiç taş değmeden, hep yüksek hislerde hayatı deneyimlemeye adanmış sabahlara uyanalım ömürde.

Sarıldım

Banu