Hayatımıza katacağımız minik çalışmaları, rutinimizi değiştirmeye izin verdiğimiz yeni ve belki daha farkındalıklı seçimleri, çok zamanımızı almayacak ama hayatımızda yaşamsal ve duygusal açıdan çok fark yaratabilecek tatlı küçük çalışmaları bir araya toplayayım, bilenlere hatırlatalım, bilmeyenlere gösterelim diye her gün Hayat Dönüştürücü Mini Egzersizlerden birini buraya yazarak, elimden geldiğince hepsini bir araya toplamaya karar verdim.

Yaparken çok da emeğinizi harcatmayacak, fazlaca zamanınızı almayacak, ama yaptıkça hayatınızı değiştirecek egzersizlerden bugun ne var derseniz:

Banyomuzu buz gibi soğuk duş ile bitirdiğimize emin olalım.

Soğuk düşün faydaları say say bitecek gibi değil ama bir kaçını buraya not düşersem;

-Metabolizmayı hızlandırır

-Kilo verme sürecini kolaylaştırır,

-Yağ yakımını hızlandırır,

-Güne enerjik başlamayı sağlar,

-Beynin mavi noktalarını uyarır.Mavi noktalar beynin noradrenalin üretim bölgesi yani depresyonu önleyen hormonlardır. Soğuk duş ile uyarılan mavi noktalar stresi ve depresif ruh halini ortadan kaldırır,

-Cilt ve saçı besler,

-Bağışıklık sistemini yükseltir,

-‘Yapabilirim’, ‘Ben güçlüyüm’ gibi inanç kalıplarını canlandırır,

-Neşe ve mutluluk seviyesini yükseltir,

-Ciltteki toksin maddelerin dışarı atılmasını sağlar, vs vs vs

Her duşun- banyonun sonunda aslında istediğimiz soğuk duşla bitirir olmak..

1 daha kadar soğuk duşun altında kalmayı ve banyoyu öyle bitirmeyi alışkanlık haline getirmek.

Her seferinde o heyecanı duyacağınızın garantisi ile, bedeninizin bir gün o soğuk duşu çok isteyeceğini ve sizin öyle başlayacağınızı düşünmek çok iyi niyetli bir hayal olur.

Düzen değiştirmeyi sevmeyen ve rahatlık alanından çıkmaktan hoşlanmayan beden, her seferinde ‘amaaaan ne gerek var ‘’ çığlığı atabilir demeye çalıştığım.

Elinizi korkak alıştırmadan, o soğuk suyu bedeninizle buluşturduğunuzda bütün hisler değişmeye başlayacak ama…

Bedenimizin en yüksek sağlığına uyandığımız, bedenimize çok çok iyi baktığımız ve onun için elimizden gelenin en iyisini yaptığımız günlerin bütünü olsun ömrümüz…

Sevgimle,

Banu

11 Nisan 2023