Hayatımıza katacağımız minik çalışmalar, rutinimizi değiştirmeye izin verdiğimiz yeni ve belki daha farkındalıklı seçimler, çok zamanımızı almayacak ama hayatımızda yaşamsal ve duygusal açıdan çok fark yaratabilecek tatlı küçük çalışmaları bir araya toplayayım, bilenlere hatırlatayım, bilmeyenlere göstereyim diye her gün Hayat Dönüştürücü Mini Egzersizlerden birini buraya yazarak, hepsini bir araya elimden geldiğince toplamaya karar verdim.

Yaparken çok da emeğinizi harcatmayacak, fazlaca zamanınızı almayacak, ama yaptıkça hayatınızı değiştirecek egzersizlerden bugün ne var derseniz:

Ölmeden önce yapmak istediğiniz her şeyin listesini yapın. 

Bu hayatta birlikte yaşadığımız en ve tek mutlak doğru: Bir gün hepimiz öleceğiz.

Ve doğduğumuz anda o muhteşem bilinmez başlıyor… Hiçbirimizin ne zaman öleceği belli değil ve doğduktan hemen sonra, her an ölebileceğimiz ve bunun da tek mutlak doğru olduğunu bildiğimiz hayatı yaşıyoruz..

Ve bazen…. Sanki tüm sanal doğrular en doğru imiş de, bu mutlak doğru hiç yokmuş gibi yaşamayı seçiyoruz.

Bugün o yüzden sizden istediğim, yazın…

Bu muhteşem hayata, bu muhteşem bedene, bu tüm olasılıkların her gün can bulabileceği yaşama gözlerinizi açabilirken sizi heyecanlandıran şeyler ne?

Nereye gitmek istiyorsunuz?

Neleri deneyimlemek istiyorsunuz?

Ne yaşamak, ne hissetmek, neleri yaparken bedeninizin hissinin, duygularınızın yükseğinin nasıl olacağını merak ediyorsunuz?

İngiltere’ye giderken neler yapacağınızın notunu alıyorsunuz, İspanya’ya giderken nerede ne yemeniz gerektini arkadaşlarınıza soruyorsunuz, Japonya’da nereleri görmeniz gerektiği konusunda gittiğinizde uzun araştırmalar yapıyorsuz… E peki ya dünya? Dünya ya gelmişken, ve artık buradayken, nelerin listesini yapıp geldiğinizi, ‘’ bunları yapmadan kesin ölme’’ , dediğinizi kendinize hatırlıyor musunuz?

Yazın o ne zaman biteceğini bilmediğiniz seyahatinizde bu güzelim dünyaya neler yapmak istediğinizi, neler olmak istediğinizi, neleri görmek, neleri yemek, neleri deneyimlemek istediğinizi…

Ve sorun kendinize sonra; bu isteklerime uygun yaşıyor muyum diye?

Bugün gelirse ölüm, hazır mısınız? İyi ki diyebilecek, her anımı dolu dolu yaşadım diyebilecek yerde misiniz?

Yoksa bahanelerle örülmüş günlük düzeneğimizin korkularla bezenmiş dürümünü mü yemeği tercih ediyoruz her gün?

Nefes alırken, can hala bedende, akıl hala baştayken, elimizden gelenin en iyisini yapmayı hatırlatır belki umuduyla bugünün çalışması: 

Ölmeden önce yapmak istediğiniz her şeyin listesini yapın. 

Sarıldım Herkese….

Sevgimle,

Banu