Hayatımıza katacağımız minik çalışmalar, rutinimizi değiştirmeye izin verdiğimiz yeni ve belki daha farkındalıklı seçimler, çok zamanımızı almayacak ama hayatımızda yaşamsal ve duygusal açıdan çok fark yaratabilecek tatlı küçük çalışmaları bir araya toplayayım, bilenlere hatırlatayım, bilmeyenlere göstereyim diye her gün Hayat Dönüştürücü Mini Egzersizlerden birini buraya yazarak, hepsini bir araya elimden geldiğince toplamaya karar verdim.

Yaparken çok da emeğinizi harcatmayacak, fazlaca zamanınızı almayacak, ama yaptıkça hayatınızı değiştirecek egzersizlerden bugun ne var derseniz:

Negatif kalıp içeren şarkılardan uzak durduğun bir gün geçir.

Ve bunu her gün yapmaya devam ederek hayatın yap.

Zihin o kadar tatlı çalışıyor ki; doğduğumuz andan itibaren duyduğu her şeyi, izlediği her şeyi, dinlediği her şeyi – ‘ belki lazım olur benim hayatta kalmam için bir gün ‘ diyerek toplamaya başlıyor.

Bunları sistemine bireysel inanç kalıpları olarak kodlarken kendi doğru ve yanlışlarını, ne kadar uzağa düşüncelerinde gidebileceğinin kadar derinlikli ya da çeşitlikli düşünebileceğini belirliyor.

Dışarıdan gelen her etkiyede bu inanç kalıplarının varlığında tepki veriyor. Verdiği tepkiyi beyin dalgalarının, frekanslarının yoğunluğu ile bize gösteriyor ki biz bu yoğunlukları en basit hali ile duygularımız olarak hissediyoruz ve negatif ve pozitif diye de yoğunluklarına göre ayırıyoruz.

E beynin bir de en çok bilinen 4 ( Alfa- Beta- Theta- Gama ) ama daha da fazlası olan derinlikli hal ve durumları var. Ve o anda hangi dalga boyunda ise halimiz ve beynimiz, dışarıdan gelen etkiye o yoğunlukta tepki veriyoruz gibi… Yani sanki bir hortumla dışarıya su verir gibiyiz, tazyik önemli…Ve tazyiği belirleyen beynin dalga boyutu gibi…Kova nasıl tazyik daha fazla olursa daha kolay dolar aynı şey bizim hayatımızın görünür gerçekliğinde de oluyor gibi.

Arkı dinlerken ne olur?

Duyduğu her şeyi lazım olursa diye tutan zihin şarkının sözlerini inanç kalıbı olarak kolaylıkla alabiliyor … ( zaaaattteeeeennn aşşşşklaaaaarrrrrr heeeeep yalaaaaaan dolllllaaaaaaannnn…………) 

Dışarıdan gelen etkilere bu kalıplarla tepki verebiliyor.

Bu tepkilemeler farkında bile olmadan hayatsal düşünüş, tavır ve davranış ve alışkanlık üretmeye sebep olabiliyor.

Şarkıları kulaklıkla dinleyip içimize işlemesine sebep olurken, bir de kendimiz ses ile söyleyerek eşlik edince bir de beden hücre hafızamıza program atmaya başlıyoruz. Yani zihin programını katmerliyoruz.

Şarkının bizde yarattığı titreşimle gelecek yaratımı enerji bandını oluşturuyoruz. Yani doldurmaya çalıştığımız kovaya hortumdan ne kadar temiz su aktığını belirliyor anda hissettiğimiz duygular.

Genelde duyduğumuz ama dinlemediğimiz için hem programlar beynin daha derin merkezlerine , hipnoz etkisi ile yerleşirken, hem de yarattığı titreşim ve ürettiği enerji daha fazla oluyor tazyikli su örneğinde olduğu gibi…

Daha çok yazarım…

Çoook uzun bir konu bu…

Ama nihayetinde günün egzersizi ne derseniz? 

Temiz şarkı dinlemek…

Şarkılar bizi yükseltebilir,

Şarkılar bizi nötr tutabilir,

Şarkılar bizi düşürebilir enerji anlamında…

Biz bunu farkındalıkla, yükseltecek şekilde yapmayı hedefliyoruz…

Bu çalışmayı ilk öğrencilerime verdiğimde yıllar önce 8 ay sonra falan mini bir isyan çıktı ‘ Dinleyecek şarkı bulamıyoruz ‘ diye…

Ben de oturdum 20 binden faiz şarkıyı inceledim…

O zaman Spotify falan yok.-)

Şarkı sözlerini bul, dök, bazılarını çevir, incele , ayıkla derken, ilk 9 ayda 800 e yakın şarkı bulabildim 20 binden fazla şarkının içinde…

Onları tek tek USb ye yükleyip veriyordum öğrencilerime…

Şimdi Spotify hayat kurtarıcı…

Ben bugüne kadar bulduğum, pozitif olduğuna inandığım şarkıları Spotify listelerime ekledim, isterseniz spotify ‘da BANU KALAYCI diye aratırsanız hem profilime, hem de listelerime ulaşabilirsiniz.

Şarkıların müzik kalitesinden çok, ben inanç kalıpları ve sözleri ile ilgilendim.

Siz istediğiniz şekilde inceleyin, oynayın listelerle…

Bugünki çalışmamız bu olsun…

Yarın yeni bir gün…

Umarım işinize yarar ve günler içinde farkı hissedersiniz yaşamınızda…

Görüşmek üzere…

Banu