universe-1044106_960_720

 

Şu An

Sonuca odağınız olmadan yaşayabilir misiniz bir gününüzü?

Bunu yapmazsam beni sevmez, bunu söylersem benimle görüşmez, bunu yaparsam patronum kızar, oraya gidersem geri dönemem demeden? Ne istediğinizi bilerek, istediğinizin arkasında durarak, daha yaşamadan ortaya ne çıkacağını asla bilemez halinizle varsayımlarda bulunmadan sadece bir gün, hatta belki bir hafta yaşamayı becerebilir misiniz?

Her ayağa kalkmaya çalıştığınızda belki duydunuz ‘’Sen mi değiştireceksin dünyayı sözlerini?’’ Duymanız önemli değil, beteri inandınız. Yapamayan her insanın konuştuğu gibi, seçim anı geldiğinde hayatınızda yapamayan insanların ‘’ Sen de yapamazsın.’’ sözlerine mi uydunuz?

Her yeni bir şey yapmaya kalktığınızda ‘ yapamazsın ‘’ sesini duyacaksınız etrafınızdan; ister sigarayı bırakmak olsun bu, ister kilo vermek, ister evlenmek, ister ev almak… Ne olursa, fark etmez…

Ama bir o kadar da- dualite dünyası gerçeği, ‘ yapabilirsin’ diyen ses olmalı etrafınızda. O yüzden kimseye atmadan suçu, ben seçtim onlara inanmayı diyebilir misiniz?

O sizi sevsin diye neler yaptınız asla siz olmayan; sonunda kendinizi sevmekten soğuduğunuz?

Sizinle görüşmez diye neleri içinizde tuttunuz ki artık aynalarda bile kendinizle görüşmekten kaçar oldunuz?

Patronunuz kızar diye potansiyelinizin ne kadarı görmezden geldiniz ve şimdi harcanmış olduğunu düşündüğünüz halinize baktığınızda, ne kadar kızgınsınız kendinize?

Geri dönüşü bulamazsınız diye çıkmadığınız yolculuklarınızda belki kaybolmadınız kahkahalarla ama kendinizi kaybetmediniz mi hep aynı evin aynı manzaraya bakan camında?

Şu anda inandığınız her neyse, sizi heyecanlandıran, sizi aşkla dolduran, yaparken dünyayı unuttuğunuz şeyi yapmazsanız yaşayan ölülerin arasında geçeceğinizi düşünmediniz mi hiç?

Şu anın size sevgiyle getirdiklerini aynı sevgiyle kucaklamazsanız hayatınızın aşksız geçeceğini fark etmediniz mi hiç?

Geçmişe üzülmeyi geçiyorum… Ama geçmişin yaşanmış ve bitmiş her türlü acısının hortlak gibi karşınıza dikilip sizi anı yaşamaktan uzaklaştırmasına izin vermeseniz? Şu anı dolu dolu yaşasanız çalışırken, bakışırken, el ele tutuşurken, yemek pişirirken, sevişirken, sadece anda, ve böylece hep bir sonraki saniyeyi, anı yaratsanız, endişelendiğiniz geleceğinizin aslında şu anda saklı olduğunu hiç düşündünüz mü ya da???

Bir düşünseniz…

Bir gün bile olsa bunu deneyimlemek için kendinize izin verseniz??

Yapar mısınız??

Her gün bir günlüğüne bunu bir deneseniz??

Şu an… Buradan… Sizin bunu okuduğunuzda ne düşüneceğinizi bile düşünmeden…

Sarıldım her birinize…

 

Şubat 2010