IMG_9794

Arama Motoru

Artık günümüzün dünyasında internet bağlantısı ne demek sanırım az çok hepimiz biliyoruz…Aramızda yüce Google’ı kullanmamış olan da yoktur herhalde. Şimdi anlatacaklarımı bu benzerlik üzerinden dinlemenizi istiyorum;

Google ‘ın sayfasını açarsınız. Farz edelim ‘İş’ le alakalı bir şeyler arıyorsunuz. Arama yerine ‘İş’ yazarsınız. Bağlantı hızınıza göre size içinde ‘iş ‘ geçen her şeyi görünür kılar.

Yazdığınız çok detaylı değildir ve gözünüzün önüne bir dünya ’İş’le alakalı şey dizilir. Google sizin kafanızdan geçenleri bilmez. Google ne aradığınızı kestiremez. Onun iyi ve kötü yargıları yoktur. Siz arama motoruna ‘İŞ’ yazmışsınızdır, o da size ne istiyorsanız verir. Ve tekrar söylüyorum, bunun görünür olma süresi sizin bağlantı hızınıza bağladır.

Şimdi beni iyi dinleyin; Hayatınızda zihninizden geçen ve istediğinizi söylediğiniz her şey, aynen istediğiniz biçimde, sizin belirttiğiniz detaylar dahilinde görünür olacaktır. Tabi ki sizin bağlantı hızınızda.

Sizin bağlantı hızınız ne demek? Siz kendi özünüze ne kadar sadık ve bağlıysanız, onunla ne kadar iyi iletişim halindeyseniz, onu ne kadar çok besliyorsanız demek.

Bağlantımızın nasıl olduğunu nasıl anlayacağız?

Ne kadar keyifli, ne kadar mutlu, ne kadar kendinizi iyi hissediyorsanız bağlantı hızınız o kadar yüksek demektir. Formül bu kadar açık.

Burada unutulmaması gereken bir şey var. Sizin kendinizi iyi hissetme şekliniz diğer herkesinkinden farklıdır. Sizi iyi hissettiren şeyler de öyle. Bu sebeple burada en büyük görev kişinin kendisine düşmekte. Kendinizi iyi tanımalı ve sizi mutlu eden şeyleri belirleyip onlar için vakit ayırma sorumluluğuna sahip olmalısınız.

İstediğimiz şeylerin görünür olmasına gelince… Bir şeyi istemek birincil adımdır. Bunun daha sonra başka bir yazıda detaylı bahsedeceğim bir dünya şekli vardır. Ama isteklerinizde eğer detayları siz belirlemezseniz aynen google daki gibi bir dünya gereksiz detay içerenle vakit kaybetmek zorunda kalırsınız.

Hayatınıza bir şeyler çekerken dikkat etmeniz gereken iki şey;

  • Kendinizle sıkı bağlantıda olun
  • Ne istiyorsanız bütün detaylarıyla kafanızda belirleyin.

Uğraşın bunun için; Elinize bir kağıt kalem alın. Yada bu iş için bir defteriniz olsun. Ya da bilgisayarda bir dosyanız olsun… Nasıl isterseniz. Hangi konuyla ilgili çalışmak istiyorsanız onun tüm detaylarını not alın…

Aynı google da arama yaptığınız gibi. Aynı oradan ne istiyorsanız o netlikte geldiği gibi.

Bu dünya bir çok çeşitlilik içeriyor. Ve Bu yaşamın en muazzam tarafı ne istiyorsak onu alıyoruz. Sadece isteyiş şeklimizi belki daha bilinçli hale getirmemiz gerekiyor, hepsi bu.

Hayatınıza olayları ve kişileri nasıl çektiğinize dair küçük bir yazıydı bu.

Lütfen unutmayın… Aynı google gibi… Hayatınıza çektiğiniz her şey bu mantıkla çalışıyor ve size görünür olabiliyor. Hepsi bu.

Bu konuyu daha detaylı daha sonra konuşacağız…

Şimdilik…

Bu kadarıyla eğlenin, oyalanın…

Banu

Ocak 2010