healing-hands

Sağlık Olsun

Şimdi bazılarınıza göre biraz saçmalayacağım… Ama bırakın saçmalayayım…

Her hastalandığınızda sayın canım bedeniniz size bir şeylerin yanlış gittiğini duyurmaya çalışıyordur: ‘’bir şeyleri yanlış yapıyorsun, beni düzgün kullanmıyorsun, yanlış şeyler düşünüyorsun, bu düşündüklerin benim var oluşumla uyumlu değil…’’

Bu her şey olabilir; hastalıklarla alakalı yanlış düşünce kalıpları da olabilir, hayata karşı yanlış tavrınız da olabilir, yanlış hissediş şekliniz de olabilir.

Neyin yanlış, kimin yanlışı olduğuna kim mi karar veriyor? Yine siz tabi ki… Eğer siz kendinizi iyi hissetmiyorsanız, bedeniniz olması gereken muhteşem düzeninin dışında farklı tepkiler veriyorsa siz özünüzle uyumlu hislerde ve düşüncelerde değilsiniz demek oluyor. Bu durumda beden ne yapıyor? Tüm iyi niyetiyle size haber veriyor.

Öğrencilerimden ilk istediğim şeylerden biridir altı ayda bir ya da olmadı yılda bir doktor kontrolünden geçmeleri. Böylece bazı şeyleri fiziksel hasar yaratmadan yakalama ve düzeltme şansımız da doğuyor.

Bu işlerin biraz içindeyseniz ve hastalık başladıysa sakın sakın ‘’ Ben bu hastalığı yarattım şimdi düşünce gücüyle yok edeceğim ‘’ demeye ve doktordan uzak durmaya kalkmayın… Yani… İsterseniz kalkın da sorunu yaratan zihin sorunun üstüne çıkmadan çözümü bulamaz lütfen unutmayın… Benim tavsiyem önce bir doktor görmeniz, hastalığı yarattığınız bilinçten hastalığı iyileştirmeniz, sonra size hastalığın söylediği yanlış kalıpları bulmanız ve bir daha tekrarlamaması için onların üzerinde çalışmanız olabilir.

Louise L. Hay- Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri (Heal Your Body)

Eğer bu söylediklerim ilginizi çektiyse bu kitaptan çok faydalanabilirsiniz. Çok ince, çok basit dilde, çok açıklayıcı yazılmış muhteşem bir başucu kitabı. İçinde hangi uyumsuz düşünce kalıbının hangi hastalıkları yaratabileceğine dair alfabetik bir sırayla dizin var. İncelerken çok eğlenebilirsiniz. Kitabın kısaltılmış bir kopyasını biraz internette gezinirseniz bulabilirsiniz bile… Bir göz atın isterseniz.

Bunu neden yazıyorum?

Seneler öncesinden beni tanıyanlarınız aranızda var. Yüz senedir benimle ilgilenen sayın canım doktorum da muhtemelen kitabın ucunda; aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü hastalığa sahiptim. Öğrencilerimden istediğim kitabı aldıklarında fosforlu kalemle bütün hastalıklarını işaretlemeleridir; benim kitabımı görmeniz lazım… Çizilmemiş neredeyse hiç bir yeri yok.-)))Sedef, migren, kolit, romatizma, sürekli her yerimi kırma, alerji, anoreksi, sürekli yükselen ateş, bel ve boyun fıtığı… hani yaz yaz bitmez durumu.-))Şaka gibi bir şeydim yani anlayacağınız… Kafayı değiştirince sağlığın değiştiğini de görmeniz için hiç yoktan bir denemelisiniz. Benim ki buna küçük bir davet sadece…

Beden muazzam bir şey…

Sınırsızca keyfini çıkarmamız ise dileğim…

Sağlık olsun.-))

Banu

2009