Hayatımıza katacağımız minik çalışmaları, rutinimizi değiştirmeye izin verdiğimiz yeni ve belki daha farkındalıklı seçimleri, çok zamanımızı almayacak ama hayatımızda yaşamsal ve duygusal açıdan çok fark yaratabilecek tatlı küçük çalışmaları bir araya toplayayım, bilenlere hatırlatalım, bilmeyenlere gösterelim diye her gün Hayat Dönüştürücü Mini Egzersizlerden birini buraya yazarak, elimden geldiğince hepsini bir araya toplamaya karar verdim.

Yaparken çok da emeğinizi harcatmayacak, fazlaca zamanınızı almayacak, ama yaptıkça hayatınızı değiştirecek egzersizlerden bugün  ne var derseniz:

Banyomuzu tuz ile peeling yaparak tamamlayacağız.

Bu ne demek derseniz eğer;

Banyonuzu kendi bildiğiniz ve istediğiniz gibi yapıyorsunuz,

Daha sonra ince tuz ile bütün bedeninizi çok da bastırmadan ovuyorsunuz,

Sonra tekrar duru su ile bedeninizi duruluyorsunuz ve banyodan çıkıyorsunuz.

Bu ne işe yarıyor derseniz;

Gelen etkilere ürettiğiniz tepkileri zihin titreşim olarak üretiyor ve yüksek titreşimli olanlar incecik olduğundan bedeninizden yayılırken en basit anlatımında, düşük titreşimli – negatif duygu dediklerimiz- olanlar önce çıkıp güvenlik duvarınıza çarpıyor, bir kısmı oraya yapışıyor ve orayı kalınlaştırıyor, geri kalanıda geri gelip bedeninizin etrafını kaplıyor.

Bir süre sonra çakraların dönüş hızını yavaşlatıyor ve hastalıklara sebep oluyor.

Dedim ya, en basit hali ile anlatıyorum, ama genel tanı bu gibi…

Tuz ile peeling ne yapıyor derseniz, bedenin etrafında toplanmaya başlamış olan negatif yükün temizlenmesini sağlıyor çakra merkezlerine ulaşmadan.

Nasıl yapmalıyız derseniz;

İncecik ve doğal tuz kullandığınıza emin olun,

Tuzunuz banyonuzda bir kavanozun içinde ağzı kapalı olarak durabilir,

Bütün bedeninizi ovarken ince derinize dikkat etmeyi unutmuyor olmanız gerekiyor, 

İşiniz bittikten sonra iyice durulandığınıza emin olun  ki deriniz kurumasın..

Başka ? 

Haftada bir yapmanız yeterli…

Denize giriyorsanız bu niyeti zihninizde belirgin yaparak girerseniz aynı işi yapar, tekrar duşta tuzlanmanıza gerek kalmaz…

Yara, deride tahriş vs gibi yerlere tabi ki dikkat edin ve canınızı yakmadığınıza emin olun…

Eğer deriniz kuru ise ve yağ ile yapmak istiyorsanız hem yağın hem de tuzun doğal ve katkısız olduğuna emin olmanız gerekiyor.

Bence çok basit, çok az zaman alan, yapılması çok kolay ama yine hayat dönüştürücü ve bir dünya sorundan kurtarabilecek mini bir çalışma…

Keyifle, sıhhatle suyla buluşalım hep…

Sevgimle,

Banu