bright-1866986_960_720Korkuya girdiğim zamanları kabul ediyorum. Korktuğum zaman bütün gün başımı kaldırmadan, sadece bir omuzun rahatlığıyla ya da bir yastığın soğuğunda kalmak isteyen ve hiç kıpırdamak istemeyen yanımı görüyorum, seviyorum, anlıyorum. Korktuğum her an kendime olan sevgime daha da sarılmayı, ne kadar korkarsam korkayım asla hareketimi kesmemeyi, dostlarımdan ve yakınlarımdan merhamet değil destek isteyerek hareketsizliğime destek almayı, korkuma rağmen ve korkumla yürüyerek korktuğum her neyse içinden geçmeyi seçiyorum ve niyet ediyorum.

Yanlış algısına girdiğim ve yanlış yapmaktan çekindiğim için durmak istediğim zamanlarda beni bugünümün doğrularına yaptığım bir dünya yanlıştan öğrendiklerimin getirdiklerini hatırlamaya, içinden geçemediğim ve kendimi çaresiz hissettiğim her yenide bir çıkmaz yol daha gördüğüm için ve çıkar yola daha da yakınlaşacağım için kendimi taktir etmeye, yüreğimi darlamak yerine kendini sevmeye ve cesaretimi onurlandırmayı hatırlamaya niyet ediyorum.

Kendimi güçsüz hissettiğim her anda kendimi dövüp, kendime kızıp, güçsüz tarafımı yargılayıp kendimi da ha da yıpratacağım yerde her o an geldiğinde bedenimi ve ruhumu dinleyip kendime dinlenmek için alan açmaya, daha yukarıdan bakabilmek için sorunu bir süre kenara bırakıp kendimi beslemeye, güçlendirmeye ve kendime daha da çok ilgi göstermeye niyet ediyorum.

Zihnim benim sorularla boğduğunda, her cevap benim istediğim zamanlarda gelmediğinde onu salaklıklarla itham edeceğim yerde bu muhteşem sorulara ve sorgulamalara açılabildiği için ona şükran duymaya, merak ettiğim ve öğrenmek istediğim her şeyin cevabının ilk sorguladığımda bana doğru yol aldığını hatırlamaya, geliş süresince sabırda kalmaya, geldiği zaman onu duyabilmeye, çok uzaktan gelen cevapları alabilmem için çok ileri görüşlü olamaya, birçok soruyu çok uzaktan yakalayıp sormam gerektiğini hatırlamaya ve bunun için şükranla dolmaya niyet ediyorum.

Sevgisiz yaklaşan, saldıran, can yakmaya çalışan, hayatı zorlaştırmak için uğraşan, umarsız, özensiz her bireyin karşısında saf sevgimde kalabilmeye, maskeleri tanıyıp her zaman ardını görebilmeye, her bireyin özündeki saf sevgiye her saniye ve her an bağlanabilmeye, en setlerin acıdan ve sevgisizlikten geçtikleri için böyle oldukları gerçeğini bilmeye, özümü ve sevgimi onlardan esirgememeye ama asit kıvamındaki her söz ve davranışın karşısında maskelerden çıkıp en güçte olanların gücünde durabilmeye, o maskeleri gördüğümde yoluma devam edebilme temizliğini içimde hep ve her an taşımaya, eğer olurda bir maskemi keşfedersem o muhteşem ruhların ve bedenlerin sayesinde hem ondan sıyrılıp özgürleşebilme cesaretinde ve keyfinde olmaya niyet ediyorum.

Hayatta tüm seçtiklerimi ve istediklerimi gerçek sayılanların gölgesinde ama gerçekliklerin bilincinde kendi hayrıma yapabilmeyi, onların gerçekleşebilmesi için duygusal, zihinsel ve fiziksel yüzde yüzümle hep anda ve anın fırsatlarında kalmayı seçiyorum ve buna niyet ediyorum. Hayatın içinde kanımla, canımla ve tüm sevgimle sarmalandığım ilişkilerimi yüzde yüzümle ve hep sevgimle yönetmeye, sevdiklerimi asla manipüle etmemeye ve sevgimizi birlikte özgürce deneyimlemeye, en sevdiklerim üzerinden bana ulaşabilecek tüm manipülasyonlarda en sevdiğimin hep özüm olması gerektiğini hatırlamaya, buna göre davranmaya, hissetmeye ve yaşamaya niyet ediyorum. Bu hayatın karşında çaresiz kaldığım gerçekliklerde, ölüm ve özlem anında zamanın ve mekanın ötesinde sevdiklerime kalpten bağlı kalabilmeyi ve benimle geçirmeyi seçtikleri her an için şükranda kalabilecek güçte olmayı seçiyorum.

Aynaya baktığımda gördüğüme her gün ve her sefer ” Seni seviyorum, bana deneyimlettiğin her şeyi seviyorum, senden gelen ve senin olan her şeyi seviyorum, senin için her zaman ve her şekilde yüzde yüzümle buradayım, günlerimizi bunu unutmadan geçirelim” diyerek yaşamaya devam etmeyi seçiyorum.

İçinde yaşadığım evi, bedeni, işi, arkadaşlarımı, ailemi mecburiyetlerden değil sevgiden ve tutkudan seçmeyi, yaşamayı, paylaşmayı seçiyorum. Birbirimize hizmetimiz bittiğinde sevgimize sarılarak her birini kendi yoluna uğurlayabilecek saf sevgide kalmaya niyet ediyorum. Bugün… Bu anda… O an ne zamansa, o gün hangisiyse… Parmaklarımın ucundan çıkan ruhumun her parçasına dokunan her gözü, maskeyi ve ruhu tüm iyi dileklerimle sarmalıyor; sevgi, sabır, teslimiyet ve tutkunun hayatlarının her anında yoğunca yayılmasını temenni ediyorum.

 

Banu Kalaycı

Sensiz Olmaz kitabından